ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Darcy O'Neil

Ο Ντάρσι Σ. Ονίλ γεννήθηκε στον Καναδά και έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του κοντά στην παραλία. Ήταν, βέβαια, μια κρύα παραλία του Καναδά, αλλά κάτι είναι κι αυτό. 

Σπούδασε χημικός και εργάστηκε για μία δεκαετία σε εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Με λίγο σπρώξιμο από τις εταιρείες –και τις περικοπές προσωπικού που εφάρμοσαν– αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αλλάξει καριέρα. Περνώντας ένα διάστημα με ησυχία, περισυλλογή και μερικά ποτά, συνέλαβε την ιδέα να παντρέψει τη χημεία με την τέχνη του μπάρμαν.

Με λίγη έρευνα σε θέματα mixology, μπόλικες φιάλες στο μπαρ του σπιτιού του και μια ενοχλητικά χαοτική ακαταστασία, άρχισε τη σύντηξη τέχνης και επιστήμης. Εξερευνώντας κλασικές συνταγές και τις σύγχρονες ερμηνείες τους –και μετά από ορισμένες αποτυχίες– ανακάλυψε πώς οι γνώσεις του στη χημεία μπορούσαν να εκλεπτύνουν την τέχνη της παρασκευής κοκτέιλ. Ένας ολόκληρος κόσμος πειραματικών γεύσεων ανοίχτηκε μπροστά του, ικανοποιώντας την επιστημονική του περιέργεια αλλά και τις γαστρονομικές του ορέξεις. Κάπως έτσι αναγεννήθηκε ως μπάρμαν.

Γεμάτος ενθουσιασμό, ο Ντάρσι ανέλαβε την αποστολή να εφαρμόσει όλες αυτές τις νέες ανακαλύψεις πίσω από τη μπάρα. Συνειδητοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι των μπαρ δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα αυτή τη διάθεση πειραματισμού με τα κοκτέιλ, αποφάσισε να γράψει σχετικά. Πρώτα δημιούργησε το μπλογκ «Art of Drink», που βρέθηκε γρήγορα ανάμεσα στα κορυφαία μπλογκ για κοκτέιλ τη δεκαετία του 2000, και ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Best Cocktail Writer» στη διοργάνωση «Tales of the Cocktail». Στη συνέχεια, ακολούθησε το «Fix the Pumps: The History of the American Soda Fountain», ένα βιβλίο για την ιστορία της αντλίας αναψυκτικών, που ήταν υποψήφιο για το βραβείο «Best New Cocktail Book» στη διοργάνωση Tales of the Cocktail του 2011.

Σήμερα, ο Ντάρσι γράφει περιστασιακά στο «Art of Drink», φτιάχνει υλικά για κοκτέιλ και επισκευάζει παλιές αντλίες αναψυκτικών, ενώ παράλληλα ταξιδεύει ανά τον κόσμο και μιλά για τις ανακαλύψεις του σε συναδέλφους που… διψούν για γνώση.

Ατζέντα ομιλητή

Exhibition
Ημέρα / Ώρα
Πληροφορίες
Athens Bar Show 2019
05 Νοεμβρίου, 2019
14:20 – 15:00

STIRRING UP THE FUTURE OF BARTENDING!